Les previsions indiquen que fins a migdia de dimecres pot nevar a qualsevol punt de la ciutat. Per això, Barcelona manté activat en fase d’alerta el Pla d’actuació d’emergència municipal per neu i gel. El comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, demana evitar els desplaçaments i, en cas d’haver-ne de fer, recomana utilitzar el metro, que és el transport que en resultarà menys afectat. El PAEM ja es va activar el 18 de febrer passat, quan es preveia precipitacions en forma de neu a la ciutat. La possible presència de gel podria fer tancar el servei de Bicing demà al matí, i també s’ha escampat sal als accessos del Mobile World Congress.

Hi ha més de 32 vehicles llevaneu preparats i diversos contenidors de sal repartits per la zona alta de la ciutat. A més, els bombers i la Guàrdia Urbana estan a punt per reforçar el servei en cas que fos necessari.

Les escoles obriran amb normalitat

Pel que fa als centre educatius, Frederic Ximeno preveu que aquest dimecres obrin amb normalitat. Tot i això, recomana als pares que es mantinguin informats per si hi ha canvis durant les pròximes hores. Això sí, Protecció Civil espera que la nevada sigui generalitzada a tot Catalunya i per això el transport escolar ha quedat suspès.

A més, està previst que la temperatura a la ciutat sigui igual o inferior als 0 ºC. Per això, l’Ajuntament de Barcelona manté activada l’operació Fred en fase d’alerta, amb el reforç dels equips del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona. El consistori habilita el Centre d’Estades Breus del CUESB, que disposa de 100 places, per allotjar tothom que ho necessiti. Les persones que integren aquests equips detecten persones que dormen al carrer i els informen sobre la possibilitat de passar la nit en algun dels centres de la Xarxa d’Atenció per a Persones sense Llar.

Aquesta és la segona vegada aquest hivern que s’activa l’operació Fred. El 8 de febrer es va activar l’alerta per primer cop aquest any i es va mantenir durant tres nits consecutives.

Segon episodi de neu en 24 hores

La nevada prevista durant aquest dimarts a la nit i dimecres de matinada a la ciutat serà la segona en 24 hores. L’episodi de neu d’aquest dimarts ha deixat neu a totes les cotes, però només ha agafat a Collserola i als barris més alts de la ciutat, com el Carmel. Els usuaris han compartit diverses imatges de la neu a través de les xarxes socials.