L’onada de fred siberià ha anat prenent cos al llarg del cap de setmana i dilluns ja ha arribat amb força a nombrosos països del centre i el nord del continent. El fred, que a poc a poc s’anirà escolant també cap a Catalunya, ha afavorit que nevés en ciutats com Roma, i ha desplomat de forma gairebé exagerada el termòmetre a punts com Oslo, Munic o Moscou.

L’aeroport d’Oslo  (Oslo-Gardermoen) enregistrava -19 ºC a quarts de vuit del matí, i el de Munic (Múnich – Franz Josef Strauss) n’anotava -14 a la mateixa hora i -9 al centre de la jornada.

Per tal de comprovar si el fred rigorós d’aquest primer dia de la setmana aturava -o afectava, o no, de forma significativa- l’activitat dels habitants d’aquestes dues ciutats habituades al fred, a ‘El matí de Barcelona’ hem conversat amb dos barcelonins que hi viuen des de fa alguns anys: Marta Duran i Roger Soler.

Marta Duran, biòloga que treballa en el camp de la recerca farmacèutica i viu a Munic des de fa set anys, ha explicat quines són les estratègies que prenen els habitants d’aquesta ciutat alemanya per tal d’afrontar els dies de fred més intens -o de neu- i continuar duent a terme les activitats habituals. Les nevades són freqüents al sud d’Alemanya cada hivern, però les primeres de cada temporada solen causar més problemes.

Roger Soler és enginyer informàtic i viu des de fa tres anys a la ciutat d’Oslo (Noruega). Aquest barceloní ha explicat quina era la situació aquest matí a la ciutat, i com l’encaraven els habitants. També ha destacat que, curiosament, malgrat que la neu tampoc no sol suposar un obstacle habitualment per als habitants, la primera nevada que cau a principis d’hivern sol implicar també més estralls que les successives; una mica com el que succeeix quan neva esporàdicament a Barcelona.

A continuació podeu escoltar l’àudio de la secció sencera emesa dilluns al matí a ‘El matí de Barcelona’, a betevé 91.0 fm, amb les curiositats i explicacions d’aquests dos barcelonins instal·lats a Munic i Oslo: