El fred ja ha començat a entrar a la ciutat. Amb l’arribada de la tarda la temperatura ha començat a caure en picat i les mínimes del dia es donaran al final de la jornada. Es continuen veient dues possibles “finestres” per veure neu a la ciutat.

Primera oportunitat,  aquest dilluns a darrera hora

Aquesta tarda ja ha començat a nevar a l’interior de les comarques gironines i en punts del Prepirineu, amb una cota de neu propera als zero metres. La neu visitarà moltes valls i fondalades de l’interior i el nord del país, sobretot a l’entorn de la Garrotxa, Osona, el Ripollès, el Berguedà, el Solsonès, punts de la Catalunya Central i l’altiplà Central, així com sectors del prelitoral i l’interior de Tarragona a darrera hora.

Aquest vespre, i fins entrada la matinada, la neu també podria deixar-se veure en algun moment en punts dels Vallès, el Garraf, Collserola o la part alta de Barcelona. La cota de neu es desplomarà cap als 200 metres a partir del vespre o, puntualment ja fins al nivell del mar. Es tractarà, però, de precipitacions febles en qualsevol cas, poc destacables.

Dimarts fred, però amb poca precipitació fins al vespre

Dimarts es preveu que hi hagi un parèntesi. Els núvols seran abundants però en general hi haurà poca precipitació en el conjunt del país. Només es preveuen nevades tímides en sectors del sud i l’interior al llarg del dia. A darrera hora n’avançaran de noves  a cota zero des de Ponent.

Dimecres, segona oportunitat matinera

Entre dimarts al vespre  i la matinada o primeres hores del matí de  dimecres serà un dels moments amb més opcions de veure neu a l’entorn de la ciutat, perquè la temperatura encara serà prou baixa per afavorir alguns flocs a cotes extremadament baixes.

Dimecres de bon matí la nevada serà pràcticament general arreu de Catalunya, força abundant a l’interior, per bé que la cota tendirà a pujar de forma evident amb el pas de les hores. Al migdia se situarà cap als 800 m i a última hora superarà els 1.500 metres.