JOSEP MARÍA MONTANER, regidor de Sant Martí "De la mateixa manera que s'estan introduint aquests canvis a tots els nivells, un dels canvis que hauríem de començar a pensar és una planificació de les benzineres. No pot ser que n'hi hagi tantes."

Per evitar que es repeteixin situacions com aquesta, des del govern municipal es plantegen regular les benzineres igual com s’ha fet amb els hotels o els clubs cànnabics, segons ha explicat el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, que ha assegurat que “no pot ser que n’hi hagi tantes”.

La benzinera del carrer de Pere IV, que obre les 24 hores, està situada al costat d’uns habitatges antics i d’un pas de vianants molt concorregut. El govern municipal s’emparava en dos principis legals per demanar aturar les obres. En primer lloc, no s’havia advertit als veïns de l’inici d’uns treballs que comportaven una certa perillositat i, en segon, la zona on s’ha construït l’estació de servei està afectada per un pla urbanístic i, per tant, els usos del sòl poden canviar en el futur.

Malgrat això, en espera de l’informe jurídic definitiu, el consistori no té prou competències i no ha pogut impedir legalment l’obertura de la benzinera. Aquest establiment no concorda amb els plans de l’Ajuntament per aquesta zona que vol desenvolupar el projecte de les superilles que han de pacificar el trànsit de la ciutat, convertir el carrer de Pere IV en un eix cívic i dinamitzar la rambla de Prim.