És l'Anak , la mare, que guia amb l'aleta dorsal la cria i es manté al seu costat en tot moment. La petita va néixer dissabte a les dues del migida després d'un any de gestació i un part natural que ha estat supervisat per l'equip veterinari del parc. JOAQUIM LACUEVA, cap de Conservadors del Zoo "Han monitoritzat d'una manera intensiva els gairebé 12 mesos que ha durat la gestió d'aquesta famella perquè tot sortís bé com així ha sigut. L'Anak és una mare excel•lent, experimentada, ja havia tingut tres cries abans que aquesta." La cria es també filla del Blau, un mascle de 13 anys que ha esta pare per primer cop, però amb qui de moment no comparteix piscina. La petita és a l'aigua amb la seva mare, qui l'alleta constantment. TÀNIA MONREAL, conservadora de mamífers marins "Ara la cria estarà un any allentat-se de la mare, un altre any aprenent... poden passar anys entre embaràs i embaràs." Les sessions d'entrenament de dofins amb públic s'han suspès temporalment per tal de no interferir en els primers dies d'evolució del nounat i la presa de contacte progressiu amb la resta del grup. MIQUEL TREPAT, director del Zoo de Barcelona "En funció de l'evolució de la cria i de la mare començarem sessions diferents a les habituals per explicar la biologia de l'animal, caracteritiques, la gestació d'un dofi." Per aquest motiu s'instal•laran unes pantalles al delfinari on es podran veure també imatges del part. En els propers dies els conservadors també podran esbrinar si la cria es mascle o famella i llavors s'iniciarà un proces perquè els ciutadans en triïn el nom.

Segons la conservadora de mamífers marins del Zoo, Tània Monreal, i el cap de conservadors, Joaquim Lacueva, tant l’embaràs com el part s’han desenvolupat amb total normalitat i la mare, Anak, ha estat sotmesa a un seguiment constant per part dels equips veterinaris del Zoo des de l’inici de la gestació. De fet, Anak ja havia tingut tres cries més i això ha facilitat un part natural, d’un any de gestació.

De moment, la mare i la cria es troben separades de la resta de dofins del Zoo i això ha obligat a suspendre els entrenaments amb públic dels dofins.

El Zoo de Barcelona fa 40 anys que té dofins a les instal·lacions i des de llavors hi ha hagut 18 naixements, l’últim, el 2006. Aquest dimarts la segona tinenta d’alcalde i presidenta del Zoo, Sònia Recasens, i el director del parc, Miquel Trepat, han presentat el nou membre del Zoo.

Encara no es sap el sexe de la cria de dofí, però un cop es coneix-hi, els responsables del Zoo proposaran alguns possibles noms perquè sigui la ciutadania qui triï el nom definitiu, igual com s’ha fet en altres ocasions.