El col·lectiu Cooldys fa temps que treballa per donar veu a l’anomenada “generació silenciosa”, les persones majors de 55 anys. Reclamen que tinguin les mateixes oportunitats que els joves. Per això, reivindiquen mantenir-los informats i treballar en un projecte de digitalització per tal de reduir la bretxa digital, i que ningú sigui discriminat per culpa de l’edat. Cooldys busca generar un canvi a la nostra societat, en què diuen que la tercera causa de la discriminació és l’edat.

Per donar veu a aquesta generació, Cooldys ha decidit muntar un esdeveniment que volia ser una trobada intergeneracional. L’acte ha tingut la participació del pintor i escultor Gastón Liberto, que ha estat l’encarregat de pintar un mural al passeig de Josep Carner, 36, al Poble-sec. Amb aquest mural volen enviar un missatger cridaner per conscienciar la societat que cal un canvi, i que es deixi de valorar tant l’edat. En el mural hi han participat persones de diverses generacions per demostrar que l’edat no importa.

El col·lectiu considera que la jubilació no suposa arribar a la línia de meta, sinó que encara es poden fer moltes coses.