Les víctimes són persones, majoritàriament, d’entre 80 i 90 anys que deixaven passar els lladres a casa seva després que aquests els asseguressin que eren treballadors del servei de teleassistència.

La investigació va començar el 2 de juny quan els Mossos van provar d’identificar els autors d’un robatori amb violència a una veïna del carrer d’Aragó. La dona havia denunciat a la policia que el mateix dia va rebre una trucada del servei de teleassistència per actualitzar les seves dades personals i, minuts més tard, dos homes es van presentar al seu habitatge. Un cop els va deixar passar, la van amenaçar amb un ganivet i es van endur 550 euros en efectiu i diverses joies.

Aquesta setmana, els Mossos van localitzar i detenir els atracadors després d’un robatori al carrer de Lleida. Es calcula que, només de la venda de les joies, els lladres van aconseguir més de 40.000 euros. Els dos arrestats van passar a disposició judicial i el jutge ha decretat el seu ingrés  provisional a la presó.

Els Mossos d’Esquadra recomanen a la gent gran vigilar a qui obren la porta de casa i privar l’entrada a desconeguts, sol·licitar sempre l’acreditació del treballador que es persona al domicili, no facilitar dades persones ni signar cap tipus de documentació.