Els voluntaris han sortit de diferents punts de la ciutat amb una destinació final, el passeig de la Barceloneta. Pel trajecte aniran recollint el màxim nombre de burilles.  Per arribar a l’objectiu fixat d’1 milió, l’organització ha calculat que caldrà que hi participin un miler de persones i que cadascun recol·lecti un miler de burilles.

Aquesta jornada de cacera de burilles finalitzarà al front marítim. El punt de trobada final s’ha fixat a la platja de la Barceloneta, davant del monument L’estel ferit, on es construirà la muntanya gegant de burilles sobre una lona de plàstic. Amb aquesta imatge es vol denunciar que “els carrers de Barcelona s’han convertit en un cendrer”.

Després l’empresa Deriva 360 se les emportarà totes i en reciclarà la cel·lulosa per fer objectes de disseny sostenible com ara ulleres de sol. L’aigua contaminada sobrant, en canvi, servirà per crear productes químics.

L’esdeveniment forma part de la campanya ‘No más colillas en el suelo’ que lidera Miquel Garau i que va començar quan una burilla perduda li va xocar contra la visera del casc mentre anava amb moto. Després de nou mesos, aquest jove ha aconseguit 13.000 seguidors a la seva pàgina de Facebook i que el moviment es repliqui a altres ciutats del món.