Maria Assumpció Català, primera professora de matemàtiques i astronomia a la Universitat de Barcelona; Carme Aymerich, mestra i renovadora de la pedagogia catalana, i Montserrat Figueras, soprano que va destacar en els repertoris de música antiga, són les dones que a partir d’ara donaran nom a tres nous espais de l’Eixample. La consellera de Memòria Històrica, Carme Méndez, explica que han intentat conjugar la memòria de dones de fa anys que no han estat reconegudes amb la de figures més recents de dones que han fet història a la ciutat o al país.

Els espais són l’interior d’illa de Comte Borrell, 305, el passatge del darrere del Mercat del Ninot i l’interior de Còrsega, 195. Els noms s’han decidit per consens i en la tria hi han participat partits polítics, entitats, els consells de dones i de la memòria històrica i persones rellevants del districte. En el punt de partida ja hi havia acord, assegura Carme Méndez, perquè l’objectiu era posar noms de dona, atès que a l’Eixample no hi ha cap carrer que en tingui.

En aquest sentit, per seguir posant nom als nous espais del districte, volen mantenir els mateixos criteris però posant un focus especial en les lluitadores per les llibertats de la història recent.