Aquest dilluns comença el muntatge de dues grans pèrgoles fotovoltaiques a la plaça d’Anna Lizaran, situada al costat de l’Estació del Nord. A banda de produir energia renovable, els panells proporcionaran ombra en aquest enclavament del Fort Pienc. Veïns i escoles de l’entorn havien reclamat repetidament més espais on refugiar-se del sol en aquesta plaça.

L’àrea de jocs, tancada per seguretat

Els treballs ja van començar amb la fabricació de les estructures al taller. Es tracta de 103 metres quadrats de panells solars repartits en 40 unitats. La instal·lació s’allargarà fins a finals d’any. Durant aquest període, en què se soldarà l’estructura i s’alçaran les peces amb una grua, l’àrea de jocs infantils romandrà tancada per seguretat.

La plaça està construïda sobre un pàrquing soterrat. Per aquest motiu, quan es va urbanitzar, no s’hi va poder plantar arbrat i s’han hagut de buscar altres alternatives. L’Associació de Veïns del Fort Pienc i la comunitat educativa de l’escola situada als voltants havien reivindicat disposar d’espais, al barri, on protegir-se del sol. El projecte té un cost de 300.000 euros.