El districte de l’Eixample ha finalitzat el projecte executiu per crear dos grans umbracles a la plaça d’Anna Lizarran, just davant de l’Estació del Nord. Es preveu que l’obra es liciti durant el primer trimestre d’aquest any i s’executi al llarg del 2023. L’actuació té un cost aproximat d’uns 55.000 euros.

Dues pèrgoles, dos objectius

Per una banda, les dues pèrgoles permetran crear ombra en una plaça on no es poden plantar arbres perquè està situada sobre la llosa d’un pàrquing soterrat. Per l’altra, segons l’Agència de l’Energia, els 103 m2 de panells solars suposen una potència instal·lada de 14,64 kWp, que permetrà generar 30.707 kWh l’any. Els umbracles tindran una estructura metàl·lica i llistons de fusta.

Una plaça clau per al Fort Pienc

La plaça d’Anna Lizaran és un lloc de trobada important perquè es troba a tocar de la majoria d’equipaments del barri, com ara la biblioteca, el centre cívic i l’escola. A més, a la plaça hi ha una àrea de jocs infantils, una àrea de petanca i el punt verd. La manca d’ombra i verd havia estat una queixa dels veïns i usuaris de la plaça i amb aquesta intervenció el consistori espera mitigar els efectes de la crisi climàtica i oferir un refugi on protegir-se del sol durant les onades de calor.