Els més matiners del dia han estat els dansaires, que han aconseguit atreure el públic fins i tot fora de l'escenari. El MercèDansa torna a ser l'aparador per exhibir les danses tradicionals que es ballen a diferents punts de Catalunya. "Venim del Pallars aprofitarem per gaudir de les danses i passar el dia a Barcelona i gaudir de la Mercè." "Ens hem decantat cap al centre perquè veurem més ambient, els gegants, les bèsties del foc... tot això els hi volia ensenyar." Un altre clàssic de la Festa Major és la Mostra d'Associacions, que celebra el 20è aniversari. A banda de la diversitat i color que hi ha als estands, un dels grans actractius és aquest circ amb números d'equilibris i màgia presentats per un mestre de cerimònies de luxe, el Tortell Poltrona. "Ell està esperant els pallassos, que li agradan molt." "Hem estat per aquí, donant una volta per aquí mirant les paradetes, però sobretot m'agraden els concerts." La Mercè també batega lluny del centre. Al Palauet Albéniz hi trobeu en petites dosis tots els ingredients de la festa: teatre, dansa, música i arts de carrer, en un escenari privilegiat. I al MNAC les Mercès estan de sort perquè hi poden entrar gratuïment amb una altra persona. Avui no n'hem trobat cap, però elles tenen portes obertes tota la setmana. "Crec que hauria de ser extensiu a altres festes: Nostra Senyora de Montserrat, Santa Eulàlia..." "Tot el que sigui gratuït i que la gent pugui venir i difrutar, fantàstic!" La resta, podeu aprofitar dijous vinent on tothom hi podrà accedir sense pagar entrada.

Els concerts de nit, els castells i el correfoc són els actes més multitudinaris de les Festes de la Mercè, que l’any passat es van superar el milió i mig de participants. Però la festa no s’atura en tot el dia. Més de 500 activitats, enguany, durant set dies, perquè com que s’ha avançat l’inici i dura fins al dia de la Mercè (per no coincidir amb el 27-S) a les Festes de la Mercè. Cada any la Festa guanya nous espais, per arribar a més barris de Barcelona, però el tret de sortida i punt neuràlgic és la plaça de Sant Jaume, que aquest matí s’ha llevat amb el MercèDansa.

Un altre clàssic de la Festa Major és la Mostra d’Associacions, que celebra el 20è aniversari. A banda de la diversitat i color que hi ha als estands, un dels grans actractius és aquest circ amb números d’equilibris i màgia presentats per un mestre de cerimònies de luxe, el Tortell Poltrona.

La Mercè també batega lluny del centre. Al Palauet Albéniz hi trobeu en petites dosis tots els ingredients de la festa: teatre, dansa, música i arts de carrer, en un escenari privilegiat.

I al MNAC les Mercès estan de sort perquè hi poden entrar gratuïment amb una altra persona. Avui no n’hem trobat cap, però elles tenen portes obertes tota la setmana. La resta, podeu aprofitar dijous vinent, en què tothom hi podrà accedir sense pagar entrada.