“Que no arribi el dia que hagi de tancar el Cinema Maldà i ens en lamentem. Som a temps de fer que el cinema funcioni encara molts anys més”. Amb aquesta contundència s’ha expressat el director de cinema barceloní Juan Antonio Bayona, que s’ha solidaritzat amb el Cinema Maldà després que el 16 de març hi hagués un robatori. El cineasta de la Trinitat Vella ha decidit fer una projecció especial de la seva pel·lícula ‘Jurassic World. El regne caigut’ (2018) per donar suport econòmic a la sala. Universal Spain ha cedit el film a la sala i, d’aquesta manera, tots els diners que s’han recaptat es poden destinar al Maldà.

Els responsables del cinema afirmen que amb, aquest gest de Bayona, “paren el cop i pal·lien les pèrdues” i han agraït immensament el gest del cineasta. La sala del cinema, que té aforament per a 175 cadires, s’ha omplert completament. Els usuaris habituals han assenyalat que la cua era aquest diumenge més llarga que l’habitual i arribava al carrer. Després de la projecció, el director ha participat en un col·loqui amb els espectadors.

Cinema Maldà ple durant el coloqui de JA Bayona

El Cinema Maldà va denunciar a les xarxes socials que hi havia hagut un robatori. Precisament, els fets van passar en un moment crític per a l’economia de les sales. L’any passat la recaptació a la taquilla es va reduir un 60 %, fet que va generar un deute amb distribuïdores i els propietaris del local. El Cinema Maldà és l’únic cine que sobreviu al barri Gòtic.