(ACN/Redacció) El gerent de l’Institut del Paisatge Urbà de Barcelona entre els anys 1985 i 2001, Ferran Ferrer i Viana, ha mort aquest diumenge, segons han confirmat fonts familiars. Amb una llarga trajectòria vinculada al consistori barceloní, Ferrer va ser l’impulsor de la campanya de comunicació “Barcelona, posa’t guapa” —dirigida a fomentar la rehabilitació d’edificis i altres elements arquitectònics de la ciutat— i també va liderar la creació de la Ruta de Modernisme de la capital catalana.

“Has sigut un exemple de vocació pel servei públic i d’estima cap a la ciutat de Barcelona”, ha afirmat l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha mostrat el seu condol a familiars, companys i amics en una piulada a X. “El teu llegat és d’un valor incalculable, primer com a director de Desenvolupament Estratègic Corporatiu i més endavant com a gerent de l’Institut del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida”, ha comentat Collboni.

Amb motiu dels Jocs Olímpics, Ferran Ferrer va rebre la medalla Barcelona 92, com a representant de la transformació de la ciutat i la millora del paisatge urbà. Posteriorment, es va encarregar de l’organització dels 10ns Jocs Mundials de Policies i Bombers, celebrats a Barcelona l’any 2003, que van comptar amb més de 10.000 participants i pels quals va ser reconegut amb la Gran Creu de l’Orde del Mèrit Civil.

Va contribuir a la devolució del Castell de Montjuïc a la ciutat

Ferrer també va aconseguir la Gran Creu de l’Orde Militar per la seva contribució a la devolució del Castell de Montjuïc a Barcelona durant la seva etapa professional a Barcelona de Serveis Municipals SA, com a director de Montjuïc i de les instal·lacions olímpiques. La vetlla se celebrarà dilluns, 11 de març, al Tanatori de les Corts i la cerimònia de comiat es farà el dimarts les 12 h.