Els Mossos d’Esquadra han detingut 18 persones com a resultat d’una operació que ha permès desarticular diversos grups criminals dedicats al tràfic d’haixix i marihuana tant en l’àmbit nacional com internacional. Les organitzacions, que segons les investigacions estaven interconnectades, estaven assentades a l’àrea metropolitana de Barcelona.

En l’operació, els agents han fet 21 entrades i escorcolls en diversos immobles de Barcelona i altres municipis i han localitzat sis plantacions de marihuana amb un total de 4.000 plantes en diferents estat de creixement. També hi havia un laboratori de producció d’haixix, 20 kg de cabdells, 31 kg d’haixix, 61 kg de pol·len de cànnabis i 53.000 euros en efectiu. A més, es va localitzar una pistola detonadora i una d’aire comprimit, diverses armes blanques i maquinària, aparells i estris per convertir el pol·len de marihuana en haixix. Els agents també van intervenir un carregament de 400 kg d’haixix.

El volum d’haixix comissat pels Mossos el 2023 ja és el més gran de l’última dècada: 14.616 kg
El cos policial vol evitar que organitzacions criminals internacionals s’estableixin a Catalunya

Implicat un club cannàbic de Barcelona

L’operació que va destapar tot l’entramat es va dur a terme el 20 de febrer i hi van participar uns 200 agents. Les diferents intervencions també van permetre que aflorés una xarxa de persones dedicades al tràfic de drogues al detall a l’àrea metropolitana de Barcelona, que es nodria de l’organització principal desarticulada. Els investigadors destaquen que un dels grups de traficants estava vinculat a un club cannàbic de Barcelona que operava il·legalment venent droga a qualsevol persona que accedís a les instal·lacions.

Frau elèctric de més de 360.000 euros

L’actuació policial també va permetre detectar sis instal·lacions elèctriques fraudulentes que, totes juntes, consumien l’equivalent a una població de més de 400 habitatges i havien acumulat un frau que ascendeix a més de 360.000 euros.