Cinc persones han resultat ferides, entre les quals una crítica, en un incendi a l’Hotel Coronado del carrer Nou de la Rambla, 134, al barri del Poble-sec. El foc s’ha donat per extingit a quarts de tres de la tarda. Segons els Bombers, el foc ha començat a la tercera planta poc abans de la una del migdia per causes encara desconegudes.

En total nou persones han estat ateses, de les quals quatre han estat donades d’alta “in situ” per intoxicació de fum. Les altres cinc persones ateses pel SEM han tingut diagnòstics de diversa consideració: una d’elles ha estat traslladada, en estat crític, a l’Hospital Clínic, dues de greus al Vall d’Hebron i dues en estat menys greu a l’Hospital del Mar.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat 10 unitats de Bombers de Barcelona i també la Guàrdia Urbana i el SEM. Diversos vianants i veïns han ajudat a la policia a retirar les motocicletes que hi havia aparcades davant de l’hotel per deixar espai al camions de Bombers. Dues persones que s’hi allotjaven han hagut de saltar per les finestres i han estat ateses. Els veïns els han ajudat col·locant matalassos per esmorteir la caiguda.

El focus de l’incendi, a una de les habitacions

Segons el cap de guàrdia dels Bombers, Gerard Prades, el focus del foc ha estat en una de les habitacions i les flames han afectat l’habitació i el passadís. A més, han quedat afectades totes les habitacions de la tercera planta “per fum i temperatura”.

Els crits d’uns hostes han fet saltar les alarmes

Una família de Colòmbia que ha arribat avui a Barcelona s’ha allotjat a l’Hotel Coronado minuts abans que es produís l’incendi. Segons han explicat a un equip de betevé, els crits d’uns hostes els han fet saltar les alarmes. Estaven allotjats a la tercera planta i han aconseguit fugir sans i estalvis, ja que en obrir la porta de l’habitació quan han sentit un fort esclat no l’han tornada a tancar, en cas contrari, s’haguessin quedat atrapats, narren.

Hem mirat per on sortir, però ja hi havia ‘candela’ per tot arreu, hem tret al bebè embolicat per protegir-la i, afortunadament, no ens ha passat res”

Dos incendis en menys de 24 hores

El darrer incendi de magnitud en un habitatge conegut a la ciutat es va produir l’11 de febrer al barri de les Roquetes. Aleshores les flames van deixar un ferit greu, a banda de cinc atesos més per inhalació de fum. Pocs dies abans, també hi va haver un incendi en un pis de Sant Andreu, que va deixar al descobert una plantació de marihuana. I durant el mes de gener, es van declarar dos incendis mortals, en què van perdre la vida un home de 56 anys al districte de les Corts i una dona de 60 al barri de les Roquetes.