Elizabeth sense feina als 50

Entre protestes i manifestacions, aquest divendres el Consell de Ministres reunit a Barcelona ha aprovat apujar el salari mínim espanyol als 900 euros, una mesura necessària per a molts perquè les dades parlen per si soles: dos de cada 10 barcelonins no poden arribar a finals de mes a causa de l’atur i la precarietat.

Un dels col·lectius més vulnerables són les dones migrants de més de 50 anys d’edat, com Elizabeth Zamora. És sociòloga i acumula una llarga trajectòria de docent a la Universitat Central de Veneçuela. En arribar a la ciutat, fa vuit anys, no aconseguia trobar feina, fins que ara, gràcies a Barcelona Activa, treballa com a visualitzadora de pisos buits. “Amb l’edat et rebutgen“, lamenta Zamora.

I un agreujant: els experts assenyalen que la situació del mercat de treball a la ciutat està marcada per la precarietat i la temporalitat, és a dir, sous molt baixos i durades millorables. Què proposen l’Administració i les entitats socials? La resposta la podeu trobar en l’especial web ‘Des-iguals’, un retrat de les desigualtats socials a Barcelona.