escales montjuïc

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha iniciat el procés de licitació de les obres per renovar les escales mecàniques del Parc de Montjuïc. L’objectiu és la renovació total de les 22 escales que es troben a la muntanya seguint criteris de sostenibilitat, seguretat i resistència, amb l’objectiu principal de garantir l’accessibilitat al parc i la muntanya i tenir-les a punt el 2026.

Tal com ha informat B:SM en un comunicat, es busca un nou model d’escales que sigui de fàcil manteniment i que fomenti l’eficiència i l’estalvi energètics. A més, entre altres millores, s’implantarà un sistema de control remot i monitoratge per optimitzar el manteniment i la disponibilitat de les instal·lacions.  

Amb aquesta actuació es garantirà una accessibilitat igualitària a tot el conjunt de la muntanya i es gestionaran millor els desplaçaments de la ciutadania.

Les obres a Montjuïc es faran per fases

La renovació de les escales es farà per trams per tal de garantir en tot moment l’accessibilitat a la muntanya de Montjuïc. D’aquesta manera, durant el transcurs dels treballs, conviuran temporalment les escales existents amb les noves.

La substitució de les escales disposa d’un pressupost de cinc milions d’euros i la previsió és que els treballs durin un any. Les obres s’iniciaran a principis del 2025 i, d’acord amb les previsions de B:SM, estaran enllestides a inicis de l’any 2026.