La màfia holandesa Mocro Maffia, que desplegava la seva activitat bàsicament a Barcelona, blanquejava diners provinents del narcotràfic a través d’un bar de xixa de la ciutat. Segons ‘El Nacional’, es tractaria d’un establiment situat al districte de l’Eixample, de gran envergadura, i el propietari és un dels investigats per la seva relació amb els detinguts.

En el marc d’un operatiu conjunt i simultani a Catalunya i Holanda, agents de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional i de la Policia dels Països Baixos, han aconseguit impedir que membres de la Mocro Maffia s’assentessin a Catalunya, on tenien previst blanquejar diners a partir de diversos negocis, de la compra de béns de luxe i de l’adquisició de pisos.

Durant el dispositiu, que es va dur a terme el 13 d’octubre, es van detenir dos integrants destacats d’aquest grup mafiós a la Haia i un tercer a Mataró, a més de quatre persones que han quedat investigades. També s’han intervingut armes de foc real i munició i uns 2 milions d’euros. Als detinguts se’ls imputen els delictes de blanqueig de capitals, tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes i pertinença a organització criminal.

Dos anys d’investigacions conjuntes per desmantellar el grup a Catalunya

Després de dos anys de treball, amb múltiples vigilàncies i seguiments on han participat activament membres de la UDYCO de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra, aquesta investigació d’abast internacional ha permès conèixer més de prop la realitat d’una de les organitzacions emergents a Europa que buscava membres ja residents al nostre país i que demostrava tenir facilitat i capacitat per blanquejar els beneficis provinents del narcotràfic que generaven altres integrants de la mateixa organització. L’activitat delictiva estava diversificada, ja que també duien a terme robatoris amb força i tràfic de substàncies estupefaents.