Una cinquantena de veïns han respost aquest dimecres a la tarda a la convocatòria de la Xarxa Veïnal contra el Soroll per protestar contra les molèsties que pateixen els veïns del carrer d’Enric Granados. Cap a les 19 h han tallat parcialment el trànsit a l’altura del carrer de Provença i una pancarta amb el lema “Silenci, el soroll mata” ha encapçalat la protesta. Consideren que la massificació de terrasses i els incompliments de la normativa municipal són la causa de les molèsties al veïnat.

Els veïns expliquen que dormen amb el soroll equivalent a 70 decibels, mentre que l’Organització Mundial de la Salut recomana que no se superin els 45 o 50. “És com tenir l’aspirador engegat contínuament”, explica Miquel Prats, de la Xarxa Veïnal contra el Soroll. L’entitat SOS Enric Granados, que també s’ha sumat a la protesta, exigeix “mesures més valentes” per garantir el descans veïnal, explica també Jordi Badia. I, alhora, reclamen que es facin més inspeccions, s’imposin multes més contundents i es retirin llicències als que incompleixin la normativa.

El carrer amb més terrasses de l’Eixample

De fet, el d’Enric Granados és el carrer amb més terrasses de l’Eixample i acumula moltes queixes i denúncies per l’alta concentració de bars i restaurants i la gran quantitat de terrasses que hi ha a les voreres. També és un dels 11 punts de la ciutat amb excés de soroll a les nits, segons un estudi realitzat per l’Ajuntament.

A l’agost, el consistori municipal ja va anunciar un paquet de mesures per reduir el soroll en aquest carrer, entre les quals destacava el tancament de les terrasses una hora abans del que es fa en altres zones de la ciutat. Segons el consistori, la reducció horària està a punt d’entrar en vigor, un cop els establiments afectats ja n’estan informats i s’han resolt les al·legacions que hi han presentat.