sagrada família barri carrer gent passejant

T’has preguntat mai quanta gent té el teu cognom a Catalunya? Si tens un cognom com Garcia, Martínez o López, potser ja saps que estàs al podi dels cognoms més freqüents, però si en canvi el teu cognom és Abellot, García de la Riba o Zzaaouchi, només hi trobaràs quatre persones més amb el teu cognom (i segurament tots familiars).

Hem preparat un cercador perquè miris quanta gent té els mateixos cognoms amb tu a Catalunya, segons les dades d’Idescat corresponents a tot el 2022. Els 10 primers són els únics que comparteixen més de 100.000 persones i entre aquests, només n’hi ha dos que no acaben amb “ez”, Garcia i Ruiz. La resta són cognoms com López, Sánchez o Rodríguez.

En aquest cercador hi consten els 104.1477 cognoms que l’Idescat ha comptabilitzat, però no són tots els que hi ha a Catalunya. L’organisme només ha comptat els que comparteixen, com a mínim, quatre persones. També n’hi ha alguns en què les dades són confidencials, poc fiables o no estan disponibles (marcats amb “..” al cercador).

Cognoms famosos: 10 Messi, 8 Pitt o 26 Carey

Entre els cognoms, també hi trobem alguns famosos. A Catalunya hi ha 10 Messi, els mateixos que l’any passat. En tots els casos, el porten com a primer cognom. En canvi, hi ha més ciutadans que es diuen Pitt: ara n’hi ha 11 que s’ho diuen de primer cognom i cinc, de segon. De Carey, per posar un altre exemple, en trobem 26, dels quals 18 de primer i 8 de segon. Curiositats que ens permet trobar l’estadística publicada aquest dimecres.