pisos ciutat vella

El mes de juliol la justícia va donar la raó a l’Ajuntament de Barcelona després d’imposar una multa de 90.000 euros a una immobiliària per publicar un anunci de lloguer “només per a espanyols”. La sentència condemnava l’empresa, però també al portal Idealista, on es va publicar l’anunci. Ara, el Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Barcelona ha declarat nul·la la resolució i conclou que no es pot considerar Idealista com a agent immobiliari segons la llei d’habitatge. Per tant, no li pot exigir responsabilitat per l’anunci.

En aquest sentit, el jutjat considera que l’Ajuntament hauria d’haver dirigit primer un requeriment de retirada de l’anunci i no ho va fer.

La multa segueix vigent

Segons fonts municipals, però, la sentència no anul·la la multa per discriminació en l’accés a l’habitatge. Afirmen que la sanció —de 90.001 euros— segueix vigent. Ara bé, aquests diners els haurà de pagar íntegrament la immobiliària que va publicar l’anunci (The New House). 

Les mateixes fonts assenyalen que la sentència no nega que l’anunci fos il·lícit, sinó que qüestiona la responsabilitat d’Idealista. És a dir, considera que no és un agent immobiliari sinó un simple portal d’informació. Des del consistori afirmen que es tracta d’un debat molt tècnic i que es dona en tots els casos semblants que arriben als jutjats.