Els veïns de Ciutat Meridiana denuncien que els carrers del barri estan plens de brossa. Afirmen que en els darrers anys no l’havien vist tan brut, tot just quan fa poc més d’un mes de la implantació del nou servei de neteja a Nou Barris. L’Ajuntament ha admès “desajustos” en el desplegament de les noves brigades i material. A això s’hi suma l’incivisme d’alguns veïns, que dipositen les bosses d’escombraries a terra o a les papereres, i els porcs senglars, quan van a la recerca de menjar.

Mànegues i escombres per netejar el carrer

La imatge de veïnes amb mànegues i escombres per netejar els carrers és habitual els caps de setmana. “Elles mateixes treuen escombres i cubells i es posen a netejar el carrer perquè l’olor és insuportable“, explica Iris Márquez de l’AV de Ciutat Meridiana.

Fa setmanes que els veïns de la Zona Nord denuncien l’estat dels carrers amb les bosses d’escombraries obertes i escampades pels carrers. Fins i tot han fet campanyes de civisme amb cartells demanant als veïns que facin un bon ús de les papereres i contenidors. Les bosses a terra són un reclam per als porcs senglars, que fins i tot ja han après a obrir i tombar els contenidors.

Un servei de neteja que s’anirà normalitzant

L’Ajuntament admet els desajustos en el servei, però assegura que s’hi estan fent les modificacions necessàries. Aquesta setmana s’ha reprès el seguiment de la neteja amb una comissió de veïns. I des de fa un dies ja han tornat les brigades especials que s’encarreguen de netejar els punts de difícil accés.

“Hem tingut un decalaix d’un model de neteja que teníem a Ciutat Meridiana, molt articulat amb comissions ciutadanes que feien el seguiment amb serveis de neteja per detectar els punts foscos“, assumeix Xavier Marcé, regidor de Nou Barris. El regidor també admet que durant les primeres setmanes hi va haver una baixada del nombre de brigades, però que ja s’està normalitzant el servei.

Problemes amb l’incivisme

Des de l’Ajuntament també s’apunta que hi ha un problema greu amb els comportaments poc cívics al voltant del tema de la neteja. Per a l’AV de Ciutat Meridiana calen educadors de carrer per fer seguiment en determinades zones on la brossa no acaba dins els contenidors.

En aquest punt, la nova contracta preveu un equip d’informadors. També s’inclourà una campanya per explicar quin són els dies i horaris de recollida de mobles.