La Maria ha après a fer fotografies amb la tauleta a través d'un programa que ha conegut avui: l'Instagram. Ella és una de les infermeres jubilades que avui han participat d'aquest taller de fotografia. És el primer de la Setmana Gran i, en aquest cas, els ha ajudat a estimular els sentits, a continuar relacionant-se amb l'entorn i també a estar al dia. MARIA GÓMEZ OFELIA MARIANA El matí, però, ha començat amb una ruta cultural pel Col·legi i també amb un taller de dibuix per aprendre les 1.000 maneres d'agafar un llapis. Són exemples de l'àmplia tasca que pot realitzar una infermera per ajudar la gent gran. ISABEL LLIMARGUES, organitzadora de la Setmana Gran La Setmana Gran ha començat avui, però els tallers s'allargaran fins a aquest divendres. L'acte de cloenda el protagonitzarà l'autora del llibre 'La maternitat d'Elna'. Assumpta Montellà explicarà quin procés va seguir per explicar la història de la infermera que va crear una maternitat per ajudar dones republicanes espanyoles.

En total, s’impartiran una vintena d’activitats com ara tallers amb plantes medicinals, de ganxet, de decoració de magdalenes o de tai-txi adaptat per a les persones grans. També n’hi ha que tractaran d’afrontar els oblits quotidians, aprendre a caminar millor o treballar amb la memòria.

El primer taller ha estat un de fotografia. Una desena de dones, entre les quals hi ha infermeres jubilades, han après a fer fotografies des del mòbil o des de la tauleta utilitzant l’aplicació Instagram. En aquest cas, es busca estimular els sentits i continuar relacionant-se amb l’entorn. Isabel Llimargues, de l’organització de la Setmana Gran, considera que cal obrir la ment i saber que la tasca dels infermers i infermeres va molt més enllà dels centres hospitalaris. Per això, assegura que “amb la gent gran no només es tracten malalties, sinó també problemes de caire més psicològic com ara la solitud”.

Totes aquestes activitats es clouran divendres amb una conferència a càrrec de l’escriptora Assumpta Montellà, autora de ‘La maternitat d’Elna’. Montellà explicarà quin procés va seguir per explicar la història d’Elisabeth Eidenbenz, la infermera suïssa que va crear una maternitat per ajudar dones republicanes espanyoles que van ser confinades a camps de concentració francesos.