Barcelona es vol convertir en una ciutat cardioprotegida i, per això, disposarà de desfibril·ladors públics a les 1.024 farmàcies de la ciutat. La iniciativa neix de l’associació Barcelona Salud, integrada per professionals mèdics de prestigi, i segueix l’exemple de Girona. La iniciativa es fa amb la col·laboració de l’Associació de Farmàcies de Barcelona i té el vistiplau de l’Ajuntament i el Departament de Salut, però es finançarà amb espònsors.

A Barcelona, cada 11 hores una persona pateix una aturada cardíaca i, segons dades recents, només en sobreviu una de cada 20. Pels pacients que han sobreviscut a una aturada cardíaca no hi ha excusa: cal tenir accés fàcil als desfibril·ladors. Una demanda que amb aquest projecte és converteix en una realitat, ja que els barcelonins tenen una farmàcia a menys de 250 metres.

En una primera fase s’instal·laran desfibril·ladors a les farmàcies de 24 i de 13 hores, en total 164 establiments i el 2014, en una segona fase, s’estendran a la resta de farmàcies de la ciutat. El 2015 s’implantaran a totes les farmàcies de la demarcació, que sumen un miler més.

Tots els desfibril·ladors seran automàtics i d’ús públic, per tant, els podrà fer servir qualsevol persona ja que tan sols s’han de seguir les instruccions de veu de l’aparell.