Amb el color insígnia de la lluita de la comunitat educativa, els pares i mares de les escoles públiques de Sant Martí de Provençals fan un crit de socors. Asseguren que els centres ja no poden suportar més retallades i no volen ser víctimes, diuen, de les polítiques que vol aplicar el govern de l'Estat. JOSEFINA SALAZAR "Arribarà un moment en què només podran estudiar els fills dels rics." IMMACULADA OYERO "Este año en vez de dos cursos de bachillerato nocturno nos hemos quedado con uno." Accions com la d'aquest matí s'han repetit durant tot el cap de setmana a diferents punts de Catalunya, i han estat el preludi de la vaga general d'àmbit estatal convocada per aquest proper dijous en defensa de l'escola pública i contra la LOMCE i les retallades. CRISTINA MOLINA, CCOO "La LOMCE el que fa és promoure la privatització de l'educació, perquè s'hagi de pagar, i promou la segregació de l'alumnat. És una llei que el que fa és tornar al passat quan el que hem de fer és anar cap al futur." La comunitat educativa de Catalunya, però, tot i sumar-se a la convocatòria estatal, vol que la vaga del 24 d'octubre tingui un segell propi. D'una banda la mobilització estarà capitalitzada per la defensa del model d'immersió lingüística que la LOMCE preveu eliminar. Però també hi ha motius de protesta per les mesures que ha pres el govern català. La vaga demanarà que s'aturi el desplegament de la llei catalana d'educació, la LEC, una llei que segons la comunitat educativa anul·la la gestió democràtica dels centres i privatitza l'ensenyament. Les retallades de la Generalitat en matèria educativa són un motiu més de protesta. Els convocants reclamen uns pressupostos sense més ajustos salarials i la cobertura de totes les substitucions des del primer dia.

Pares i mares de les escoles públiques de Sant Martí de Provençals també s’han sumat a les accions d’aquest cap de setmana perquè asseguren que els centres ja no poden suportar més retallades i no volen ser víctimes, diuen, de les polítiques que vol aplicar el govern de l’Estat amb la LOMCE. Algunes mares es queixen que s’ha eliminat una línia de batxillerat nocturn al barri, i d’altres, lamenten que els seus fills tinguin una educació religiosa obligatòria.

Tot plegat per preparar-se per a la jornada de vaga general d’àmbit estatal d’aquest dijous, 24 d’octubre. Una aturada del sector en què la comunitat educativa de Catalunya vol mostrar el seu rebuig tant cap a la LOMCE com cap a la LEC. Asseguren que les polítiques del govern central no són acceptables, però tampoc no aproven les retallades del Departament d’Ensenyament ni el desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya.