Milers de persones s’han concentrat a primera hora del matí a les portes de la Ciutat de la Justícia per demanar la llibertat dels sis detinguts que han passat la nit a la caserna de la Guàrdia Civil després que fossin arrestats en el marc d’una operació contra l’1 d’octubre. Tots sis han declarat aquest matí davant del jutge. A la concentració hi han acudit representants del govern, les entitats sobiranistes i diversos partits polítics.

La concentració ha començat abans de les 9 h, quan hi han arribat les primeres persones, i amb el pas de les hores el volum d’assistents ha anat augmentant fins a ocupar tota la vorera de l’entrada principal. Entre les consignes més repetides per donar suport als qui han declarat davant el jutge, “no esteu sols” i “llibertat detinguts”. També s’han sentit molts crits a favor de la independència i crítics amb l’Estat espanyol.

Fins allà s’hi han desplaçat membres del govern, com el vicepresident, Oriol Junqueras, o els consellers de Salut i Exteriors, Toni Comín i Raül Romeva. També hi han anat  la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretària primera de la Mesa , Anna Simó, a més del diputat d’ERC Joan Tardà, tots els regidors d’Esquerra a l’Ajuntament, diputats de la CUP com Eulàlia Reguant o Anna Gabriel, o el coordinador de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, entre d’altres.

Vista la creixent arribada de gent, els Mossos han acordonat l’accés als jutjats i han regulat l’entrada i sortida de persones.