Collboni ha recordat que el govern municipal guia la seva actuació en l’informe que va fer el secretari municipal, que alertava que cedir locals de l’Ajuntament per al referèndum vulnera el mandat del Tribunal Constitucional. “He fet consultes i la llista de locals no existeix; és una decisió unilateral de la Generalitat”, ha sentenciat el tinent d’alcalde, com a resposta als col·legis electorals que ha habilitat el govern català. Collboni ha afegit: “Esperem que ningú no faci res que situï la institució fora del criteri del secretari”.

Pel que fa a les darreres actuacions de la Guàrdia Civil a alguns departaments de la Generalitat, el segon tinent d’alcalde ha expressat sentir “molta tristesa i molta frustració” perquè considera que són el reflex “del fracàs de no asseure’s a parlar” Estat i Generalitat. Per això ha demanat una solució a totes dues bandes.

“Blindar la festa d’aquest context”

La Mercè estarà marcada, segons Collboni, per dos factors. D’una banda, l’augment de seguretat per la proximitat amb l’atemptat de la Rambla; i, de l’altra, per les expressions sobre el referèndum. En aquest sentit, el socialista ha dit que el govern municipal està “intentant blindar la festa d’aquest context per garantir la seguretat dels veïns i per respectar una festa que ha de ser per a tothom”.

Collboni no ha explicat si la Guàrdia Urbana ha rebut instruccions per retirar pancartes o cartells sobre l’1-O en actes de la Mercè. Ara bé, ha demanat que “tothom sigui conscients que és una festa de tothom” amb independència “del posicionament respecte al conflicte polític” actual.