Un centenar de persones s’han manifestat aquest dimarts al migdia pel centre de la ciutat per mostrar el rebuig a l’inici del judici del procés. La protesta ha començat a la plaça de la Universitat i s’ha dirigit fins a la plaça de Sant Jaume. La convocatòria, que ha transcorregut de forma pacífica i sense incidents, l’ha feta el Sindicat d’Estudiants, que, a més, ha fet una crida a la vaga a tots els centres educatius. Sota el lema “Per la república del poble”, han demanat la llibertat dels presos polítics.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Judici del procés. Últimes notícies” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-presos-politics/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

La mobilització, però, no ha tingut el suport d’altres col·lectius com per exemple Universitats per la República, que afirma que sí que secundarà la vaga unitària convocada per al dia 21 de febrer. Tampoc no s’hi ha sumat el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que considera que la convocatòria “no té sentit”. Aquesta agrupació d’estudiants afirma que aquest tipus de mobilitzacions són més efectives si es fan amb altres entitats, com la Intersindical i USTEC. De fet, el SEPC ha criticat el Sindicat d’Estudiants d'”oportunista” per haver convocat aquesta protesta de forma individual.

Aturada davant els centres de treball

Al marge de la manifestació convocada pel Sindicat d’Estudiants, l’ANC i Òmnium han cridat a fer una aturada davant els llocs de treball aquest dimarts a les 12 h. Una crida a la qual sí que que han donat suport tant Universitats per la República com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.