Des que va obrir, l’octubre del 1960, el servei de menjador de l’Escola Urgell és ovolactovegetarià. El centre forma part de la xarxa d’escoles de l’Església adventista, que promou la cura del cos, també en els menjars.

L’escola la van fundar fa prop de 60 anys un grup de famílies adventistes. I ja llavors van decidir que el menjador seria ovolactovegetarià. La cap de cuina, la Teresa Manjón, assegura que és una cuina de mercat que utilitza “productes naturals, ecològics, i quasi tot ho fem manual”. Per exemple, “la massa de la pizza està treballada aquí, les croquetes també són casolanes, intentem fer servir tan pocs productes congelats com sigui possible”.

Cuina vegetariana per a tothom

Els estudiants valoren els menús. “A casa no menjo gaire vegetarià però m’he acostumat molt bé i molt ràpid al menjar de l’escola, que m’agrada molt” diu el Daniel López, alumne de 6è de primària. “El meu plat preferit és la pizza”, diu. També es mostra satisfeta l’Edurne Casas, que cursa quart de primària: “Jo sempre vinc al menjador i m’agrada molt el menjar que donen aquí. Per exemple, el puré de verdures és molt bo. El iogurt, de coco, també m’agrada molt”.

Cuidar el cos a través del menjar

El fet de tenir un menjador vegetarià forma part de la filosofia del centre. “A l’escola valorem la salut integral” explica el sotsdirector, Isaac Llopis. “Creiem que allò que mengem ens defineix, també com cuidem el cos”. L’escola és religiosa protestant i l’adventisme propugna els valors de la salut. Per això, des del centre promouen la cura del cos a través del menjar que s’ingereix.

L’escola Urgell forma part de la xarxa d’escoles de l’Església adventista, integrada per més de 8.500 institucions educatives d’arreu del món. Té una sola línia i és un centre privat concertat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.