El nou centre, que ha estat inaugurat pel president de la Generalitat, Artur Mas, està situat a la Gran Via de Carles III i serà gestionat per la Fundació ACE. Durà per nom Barcelona Alzheimer Treatment&Reserch Center i se centrarà en el diagnòstic, el tractament i la investigació biomèdica de Alzheimer i d’altres malalties neurodegeneratives. L’equipament tindrà un hospital de dia de tractament farmacològic que permetrà atendre els pacients que participin, de manera altruista, en les investigacions.

Mas ha elogiat la capacitat de Catalunya per generar “referents mundials” en diverses facetes humanes com l’esport, la cuina i l’art. Però també en l’àmbit de la salut i la investigació. Dos aspectes en què ha destacat el paper de l’empresa Grífols, que ha finançat una part del centre, tot i que no n’han transcendit xifres econòmiques. El president de la Generalitat també ha valorat la capacitat de Catalunya per fer contribucions al conjunt de la humanitat, malgrat que la seva població només representa el 0,1% de la total.

Per la seva banda, el president de Grífols, Víctor Grifols, ha explicat que cada malalt d’Alzheimer necessita tres cuidadors de mitjana. Atès wl possible augment de la incidència de la malaltia, ha reivindicat la necessitat de trobar una solució, ja que “cap economia no és capaç de suportar les necessitats que generen els malalts.” Grífols també ha destacat que, l’any 2050, 25 milions de persones tindran Alzheimer només als Estats Units.