JAUME PADRÓS, president del COMB: "És essencial. Els que saben més les prioritats, els que coneixen millor, els que tenen millors maneres d'organitzar.se que poden donar millor resultats als ciutadans són els professionals. Ha d'haver-hi voluntat per canviar les estructures perquè ho facin possible, perquè tenim uns models anacrònics... i la professió en el seu conjunt ha de voler donar aquest pas. Qaun es planteja una vaga sempre és l'últim recurs perquè sabem els riscos i perjudicis que generarà. Entenem que el que plantegen els residents de Vall d'hebron és raonable, perquè estan en situació de precarietat i confio que les parts, la conselleria arribi a donar una resposta positiva tornar a un discurs que posi en inseguretat jurídica als professionals i acabi tutulant el que ha de ser una decisió pròpia de la consciència de les dones o parelles és un retrocés. A nivell europeu ha d'haver homogeneïtat legislativa en aquesta matèria. No pot ser que com passava anys enrere dones hagin de marxar a l'estranger per aturar un embaràs o que les dones estrangeres vinguin aquí. Això és deplorable".

Jaume Padrós ha dit a l’entrevista d’aquest dilluns a ‘BTV notícies matí’ que el sistema mèdic català necessita un canvi d’organització i gestió en tots els àmbits, des dels CAP fins als hospitals. Padrós advoca perquè els metges, a banda d’assistir els pacients, s’encarreguin de la gestió dels centres. Defensa aquesta fórmula per aprimar l’estructura administrativa, on hi ha càrrecs públics i polítics, i també per millorar el servei que ofereixen als ciutadans. “Els que tenen millors maneres d’organitzar-se i els que poden donar millor resultats als ciutadans són els professionals”, ha afirmat. El nou president del COMB, que va ser escollit en les eleccions de la setmana passada, assegura que les retallades en salut a Catalunya “no han traspassat les línies vermelles”.

El COMB dóna suport a la vaga del Vall d’Hebron

Els metges residents de l’Hospital Vall d’Hebron començaran aquest dimarts una vaga indefinida. Els MIR denuncien que la gerència de l’Institut Català de la Salut els ha reduït les hores de guàrdia anuals i que això repercutirà directament en l’assistència al pacient i la formació dels facultatius. Sobre aquesta qüestió, Padrós ha donat suport a la vaga perquè assegura que la decisió és “raonable” ja que aquests professionals estan “en una situació de precarietat”. El president del COMB confia que el Departament de Salut escolti els metges i s’arribi a un acord.

La reforma de la llei de l’avortament “és un retrocés”

Padrós ha alertat de la “inseguretat jurídica” que generarà entre els professionals la reforma de la llei de l’avortament del PP. Padrós considera que la decisió d’interrompre l’embaràs és únicament una qüestió que recau sobre les dones i les parelles, i no pas dels metges, que podrien acabar “tutelant aquesta decisió”.