L’Audiència Nacional ha tancat el web de Tsunami Democràtic, tsunamidemocratic.cat. La decisió l’ha presa el titular del Jutjat Central número 6, Manuel García Castellón, el mateix que instrueix la causa contra els CDR empresonats el 23 de setembre, tot i que les mateixes fonts indiquen que no ha de ser necessàriament la mateixa causa.

Tot i l’ordre emesa per l’Audiència Nacional, el web del Tsunami Democràtic continua funcionant, des de primera hora de la tarda, a través d’altres dominis i altres adreces que han replicat el contingut del web original. De fet, a Twitter, l’entitat anuncia algun dels dominis actius i també com descarregar-se l’aplicació mòbil, tot “saltar-se la censura espanyola”. Amb tot, hi ha usuaris que han detectat que, quan han intentat descarregar-se-la a través de Telegram, els ha aparegut un missatge assegurant que la URL “ha estat bloquejada per disposició de l’autoritat judicial”.

Ja va passar l’1-O

L’odre de tancament d’un web de contingut polític o reivindicatiu no és nou. Recordem que els dies previs a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 ja va passar. Llavors, la Guàrdia Civil va requerir al servidor que allotjava el web Referendum.cat a la suspensió del domini. Com ha passat ara amb Tsunami Democràtic, el contingut original del web va ser replicat des de múltiples adreces i dominis.