Ni la Xarxa de Suport als Assentaments, ni els ocupants de l’església de Sant Bernat Calbó, ni molt menys l’Ajuntament no volen dilatar la tancada de protesta a l’església del Poblenou. És per això que tan sols 24 hores després que una quarantena de subsaharians es tanquessin a la parròquia, els representants dels desallotjats es van reunir amb membres del consistori i van arribar a un acord. El pacte a què han arribat l’Ajuntament i la Xarxa de Suport als Assentaments consisteix a ampliar el dispositiu especial posat en marxa pels Serveis Socials de l’Ajuntament i fer extensible l’oferiment d’allotjament a les persones que en un primer moment, durant el desallotjament de la nau del carrer de Puigcerdà, van rebutjar aquesta opció.

Des del consistori confirmen que ja han començat a treballar en la segona tongada de reallotjaments gràcies a una llista que els ha facilitat la Xarxa de Suport als Assentaments, però no volen donar cap xifra fins que no acabi el procés per reubicar aquestes persones. Des de l’entitat que dóna suport als subsaharians, en canvi, parlen ja d’unes 79 persones més que tenen previst demanar un sostre al consistori durant les properes hores.

Les condicions per a les persones que s’acullin a l’allotjament temporal seran, segons l’Ajuntament, les mateixes que es van oferir a les persones ateses dimecres. El consistori garanteix “allotjament indefinit” per a aquestes persones mentre no tinguin on anar a dormir, i neguen que el termini d’allotjament tingui el 31 d’agost com a data límit. Amb aquest compromís del consistori sembla que la fi de la tancada a l’església està ja més a prop del final.