L’autor del mural, el grafiter Roc Blackblock, ha explicat a BTV que l’obra es va fer amb el consentiment de l’Ajuntament i de la propietat de la finca en dues parts, realitzades al març de 2014 i al febrer de 2015. L’artista assegura que els serveis de neteja municipals van esborrar les frases al·legant que inciten a l’odi, i ha qualificat la mesura de “despropòsit” perquè “han tapat els noms de gent que precisament ha estat víctima de l’odi i la violència”.

En els textos esborrats s’hi podia llegir “Carlos Palomino, Roger, Sònia, Guillem Agulló, Clément Méric, Pavlos Fyssas… Ni oblit ni perdó! Estima la música, odia el feixisme” i “El sistema defensa els diners, no les persones, per això som antisistema”, acompanyat d’un símbol anarquista.

Roc Blackblock ha lamentat que s’hagi optat per fer desaparèixer tots els textos enlloc de proposar-hi canvis. L’autor ha criticat que el servei de neteja faci “de jutge” sobre el contingut dels murals i ha demanat que l’Ajuntament actuï sobre l’ordenança de civisme.

Un “error tècnic”

El regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha desmarcat el districte de la decisió de tapar els textos i ha anunciat que investigaran el cas.

L’Ajuntament ha explicat que l’operació d’esborrar les frases va quedar emmarcada dins un volum més gran d’actuacions del servei de neteja per un “error tècnic”, i s’ha posat en contacte amb l’autor per mirar de restituir el mural. El mateix autor ha explicat a Twitter que el consistori tramitarà els permisos per tornar el grafit al seu estat original.