Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dimecres davant la seu del Departament d’Ensenyament per protestar contra les retallades que s’estan aplicant en educació. Professors i alumnes han tornat a portar la marxa groga al carrer i han denunciat que les retallades afectaran la qualitat de l’escola pública.

Sota el lema “Les nostres vides no són un bingo”, una cinquantena de persones han protestat aquest dimecres contra les retallades en ensenyament. Denuncien l’ERO que afectarà el professorat interí i substitut. Asseguren que aquest curs més de 1.480 mestres es jubilaran i que aquestes places no es cobriran. Tampoc no se substituiran les baixes inferiors a 15 dies. També es queixen que el 38% de les classes estaran per sobre dels 30 alumnes.

El professorat considera que aquestes mesures afectaran la qualitat de l’educació pública i per això han demanat que no s’apliquin. Divendres a la tarda han tornat a convocar una concentració a les portes del Departament d’Ensenyament.

Aquestes, però, no són les úniques mobilitzacions que es faran. Els dies 12, 13 i 19, coincidint amb l’inici del curs escolar dels diferents centres públics de primària i secundària, la Coordinadora d’Interzones ha convocat una jornada de vaga amb el suport de la Federació d’Ensenyament de la CGT. Una vaga que es repetirà els dies 26 i 27.