ENRIC VENDRELL, director general d'Afers Religiosos "Seria molt lògic per la diversitat religiosa del país; per la població, al voltant de 400.000 persones, de tradició musulmana que tenim avui a casa nostra. Tindria sentit que aquesta gent tingués un lloc en condicions per poder fer les seves pregàries. Si Barcelona encara no té una mesquita és perquè no s'ho han proposat la comunitat. Quan tinguin un projecte més madur o més clar, jo penso que amb normalitat igual que s'aixeca un temple ortodox, un dia s'aixecarà una mesquita. La direcció general no té cap notícia sobre aquest tema. El que passa és que no és nova per a nosaltres la notícia. Les hemeroteques, convido que la gent hi vagi, fa més d'un any ja va sortir aquesta notícia."

Enric Vendrell ha assegurat que ha de ser una empresa privada, perquè “les administracions no financen llocs de culte”, i probablement de l’exterior, qui pugui invertir en un gran temple per als musulmans. Vendrell avala la possibilitat que a Catalunya s’aixequi una mesquita perquè aquesta comunitat -amb uns 400.000 membres a Catalunya- tingui “un lloc en condicions per poder fer les pregàries”. El director general d’Afers Religiosos considera que si no s’ha construït un espai de culte d’aquestes dimensions abans és perquè ningú en el si del col·lectiu islàmic no s’ho ha proposat fins ara.

Vendrell s’ha referit a la possible construcció d’una mesquita a l’antiga plaça de toros de La Monumental -com apunten alguns mitjans a partir de la informació donada pel responsable de la Casa del Llibre Àrab, Mowafak Kanfach-, tot i que ha assegurat que la Generalitat no en té cap constància. El representant d’Afers Religiosos tampoc no ha volgut valorar si l’espai més adequat per ubicar-hi el centre religiós és l’antiga plaça de toros o qualsevol altre espai.