Marató Donació de Sang

La sisena onada de la covid-19 ha impactat greument en el nombre de donacions de sang a Catalunya els darrers dies. Amb l’augment de contagis s’han anul·lat moltes cites de persones que han estat positiu. Això s’ha sumat a la baixada de donacions habitual que hi ha durant les vacances de Nadal. Aquest dissabte ha començat la Marató de Donants de Sang 2022 amb l’objectiu de remuntar les xifres i arribar a les 10.000 donacions (actualment es disposen de 5.000 unitats de sang, la meitat del que seria normal).

Aquesta marató s’allargarà fins al 15 de gener als principals hospitals del país i en les més de 40 campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya. Tant dissabte 8 com diumenge 9, també es pot donar sang per primera vegada enguany al vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça de la Universitat.

Aconseguir 2.000 donants nous

L’entitat busca especialment gent jove i espera aconseguir 2.000 donants nous. Per fer-ho ha posat en marxa la campanya ‘Suma’t a la generació D (de donants)’ i se celebrarà cada donant nou amb una campanada al punt de donació, un gest per agrair l’altruisme i la solidaritat dels donants. Des del Banc de Sang i Teixits destaquen que durant el 2021 han tingut més de 220.000 donacions de sang que han permès assegurar tots els tractaments del malalts. L’any 2020, més de 7.000 pacients de covid-19 van requerir transfusions. Tot i això, també asseguren que el banc de plasma busca donants joves perquè les reserves estan sota mínims.