mascareta farmacies hospitals cap

(EFE) El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, creu que la mascareta deixarà de ser obligatòria “aviat” a farmàcies, hospitals i residències d’ancians, però apel·la a la responsabilitat individual i demana que les persones amb infecció respiratòria la portin per evitar contagis.

De fet, Simón ha reivindicat les lliçons apreses durant la pandèmia i ha recalcat que la mascareta no és una protecció contra el coronavirus, sinó per protegir la resta de la població de les infeccions respiratòries. Per això, ha defensat que cal incorporar-ne l’ús de manera normal quan es tenen símptomes d’una malaltia d’aquest tipus.

“A una persona que es posa una mascareta quan té tos se la mira malament, però jo crec que hauria de ser tot al contrari, se li hauria d’agrair que eviti el risc per als altres”, ha defensat. Amb aquest argument Fernando Simón ha assenyalat que per a les persones sanes l’ús obligatori de la mascareta a les farmàcies “s’acabarà aviat”.

“Un temps més” per a centres sanitaris i sociosanitaris

En canvi, als centres sanitaris i sociosanitaris, amb una població vulnerable, considera que “no estaria de més mantenir un temps més” l’ús obligatori als espais comuns per evitar l’entrada de virus a través de visitants i treballadors, encara que creu que “tampoc durarà gaire temps”, sempre que les persones amb una malaltia respiratòria “garanteixin” que la utilitzaran. “Si aconseguim mantenir aquesta cultura de protegir els altres, jo crec que això canviarà aviat i que l’obligatorietat de les mascaretes s’eliminarà”, ha resumit Fernando Simón.

De fet, els espais relacionats amb la salut són els únics on encara és obligatòria la mascareta després que al febrer s’eliminés l’obligatorietat de dur-la al transport públic i just fa un any, a l’abril del 2022, deixés de ser-ho també en els interiors.