Els estudiants de la UAB han tornat a manifestar-se aquest dimarts al migdia per denunciar els dos casos d’assetjament que han sortit a la llum pública els darrers dies. Els acusats són professors del centre universitari i, fins i tot, un d’ells ha estat condemnat per assetjament sexual. Fins la setmana passada, un dels professors continuava impartint classes a la universitat.

Concentració a la Facultat de Lletres

Centenars de persones s’han concentrat a la porta de la Facultat de Lletres al migdia i després han entrat dins de l’edifici. Es tracta de la facultat on impartia classes el professor de Filologia Hispànica que ha estat suspès de sou i feina durant 14 mesos per abús d’autoritat.

Els joves han iniciat una marxa pel recinte universitari i també han cremat dos ninots que han llençat des de la teulada d’un dels edificis.

Els estudiants demanen més celeritat a l’hora d’activar els protocols. Molts dels que s’han concentrat es mostren convençuts que hi ha moltes víctimes que no han denunciat l’actitud d’aquest docent.

Pel que fa a l’altre cas, es tracta d‘un professor de Física, denunciat i condemnat per assetjament sexual.

La UAB condemna les agressions

La secretària general de la UAB, Esther Zapater, i la degana de la Facultat de Filosofia i Lletres, Margarita Freixas, han tornat a condemnar públicament els casos d’assetjament. També s’han compromès a millorar els protocols. Freixas ha demanat als estudiants afectats que denunciïn en cas de ser víctimes: “El que estem fent i farem seran campanyes per dir: ‘Si denuncieu, funciona!’ S’apliquen els protocols i els sancionem, tant en aquest cas com en el de Ciències. Ho podem fer millor, segur, i ens hem compromès a fer-ho millor”, ha afirmat.