Els dos sindicats majoritaris exigeixen unes pensions dignes i la seva revaloració d’acord amb l’evolució de l’índex de preus de consum (IPC), per això, demanen que es deroguin les últimes reformes laborals i la de les pensions. Al seu entendre, només així es podrà aturar l’actual precarietat i recuperar els salaris.

CCOO i l’UGT culpabilitzen directament el Partit Popular de la situació actual de les pensions, a qui el secretari general de CCOO Catalunya, Javier Pacheco, acusa de “privatitzar el principal element de democràcia que tenim la societat”. Tot i això, també interpel·len Ciutadans per haver pactat els pressupostos, que consideren una enganyifa. “Exigim que deixin de mentir descaradament i de fer creure als pensionistes que vetllen per les seves pensions”, afirma Laura Pelay d’UGT Catalunya.

Els sindicats asseguren que les millores previstes als Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 de les pensions mínimes, que pujaran entre l’1 % i el 3 % i les de viduïtat, que veuran augmentades dos punts les seves bases reguladores, són una “almoina per als pensionistes” i afecten una part molt petita d’aquest col·lectiu.

Els manifestants, la majoria pensionistes, s’han referit a la monarquia durant la marxa per la Via Laietana amb càntics com “volem la pensió del pare del borbó” o “més pensions  i menys borbons”. Finalment, la manifestació ha acabat amb la lectura d’un manifest a la plaça d’Antonio López López.

Els sindicats també han aprofitat la manifestació per reclamar més implicació de la societat per exigir unes pensions dignes i combatre contra la precarietat de la gent gran. Per això, demanen la implicació dels pensionistes, però també dels treballadors i dels estudiants.

Aquests actes de protesta donen continuïtat als que s’han celebrat durant febrer i març, convocats pel col·lectiu Marea Pensionista, i anticipen les mobilitzacions que preparen els sindicats per a l’1 de maig, Dia Internacional del Treball, en el qual les pensions seran un dels eixos principals. El secretari general de l’UGT, Camil Ros, ha assegurat que “no pararem” fins aconseguir “un sistema de pensions dignes que serveixin per arribar a final de mes”.