manifestació barcelona gener 2023
Foto: Jordi Borràs (ACN)

El gener serà un mes de vagues i, també, de manifestacions a Barcelona amb motiu de les aturades. La vaga d’ensenyament i la vaga de sanitat del 25 i 26 de gener del 2023 a Catalunya comportaran diverses mobilitzacions arreu del territori, amb un pes important a la ciutat de Barcelona. El 25 hi ha convocada una gran manifestació fins al Parlament de Catalunya amb la participació d’entitats dels dos àmbits, l’educatiu i el sanitari, mentre que el 26 hi haurà mobilitzacions descentralitzades. Dos dies després, el 28, hi haurà una gran concentració a la plaça de Sant Jaume.

Et detallem a continuació totes les manifestacions que hi haurà a Barcelona el 25 i 26 de gener, coincidint amb les vagues d’educació i de metges, i també el dia 28. A això, cal sumar la vaga d’estudiants el 25 i 26 de gener.

Manifestació el 25 de gener a Barcelona per la vaga d’ensenyament

La primera de les grans mobilitzacions previstes serà el dimecres 25 de gener del 2023. Aleshores, hi haurà una manifestació que sortirà a les 11 h des de la plaça de Sant Jaume de Barcelona i caminarà fins al Parlament de Catalunya, on previsiblement les entitats convocants traslladaran les seves reivindicacions.

Sense sanitat estem morts i sense educació no hi ha futur“, és un dels lemes que han començat a compartir aquestes entitats per a la convocatòria del 25 de gener. USTEC-STEs, USOC, la CGT, la CNT, Infermeres de Catalunya o la FAPIC són algunes de les organitzacions i plataformes que han fet la convocatòria.

Manifestacions descentralitzades el 26 de gener

Un dia després, el dijous, 26 de gener, hi haurà mobilitzacions descentralitzades per tot Catalunya. A Barcelona, per exemple, ja se sap que els professionals sanitaris han convocat una concentració a les portes de l’Hospital del Mar.

Manifestació el 28 de gener a Sant Jaume

El dissabte 28 de gener ja no hi haurà vaga, però les entitats han convocat per a aleshores una “gran concentració” a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, entre els edificis de l’Ajuntament de Barcelona i el Palau de la Generalitat de Catalunya.