El partit d’extrema dreta Democracia Nacional ha convocat unes 250 persones, segons el balanç de la Guàrdia Urbana, en un acte a les 12h a la plaça de Sant Jordi, a Montjuïc, per celebrar el Dia de la Hispanitat, sota el lema “Glòria i honor als nostres herois del 1492”, on s’han cremat dues estelades entre crits de rebuig al president del govern espanyol, Pedro Sánchez i càntics de “Puigdemont, a prisión”.

Els participants han pujat caminant des de la Plaça d’Espanya, on s’han trobat una hora abans per iniciar la pujada cap a Montjuïc. Al llarg de la marxa han fet càntics feixistes mentre estaven escortats pels antidisturbis dels Mossos. La Guàrdia urbana ha tallat el trànsit durant el recorregut.

Manifestació del 12 d’octubre a Barcelona | DIRECTE

“Imatges inadmissibles”

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha qualificat d'”imatges inadmissibles” les que s’han viscut aquest dimarts al matí a la manifestació del partit d’extrema dreta Democracia Nacional. Serra ha afirmat que s’estan analitzant les gravacions en què es pot veure els manifestants cridar missatges d’odi contra menors i contra la comunitat jueva. El regidor conclou que es denunciaran a la Fiscalia especial de delictes d’odi i discriminació.