El partit d’extrema dreta Democracia Nacional ha convocat unes 250 persones, segons el balanç de la Guàrdia Urbana, en un acte a les 12h a la plaça de Sant Jordi, a Montjuïc, per celebrar el Dia de la Hispanitat, sota el lema “Glòria i honor als nostres herois del 1492”, on s’han cremat dues estelades entre crits de rebuig al president del govern espanyol, Pedro Sánchez i càntics de “Puigdemont, a prisión”.

Els participants han pujat caminant des de la Plaça d’Espanya, on s’han trobat una hora abans per iniciar la pujada cap a Montjuïc. Al llarg de la marxa han fet càntics feixistes mentre estaven escortats pels antidisturbis dels Mossos. La Guàrdia urbana ha tallat el trànsit durant el recorregut.

Manifestació del 12 d’octubre a Barcelona | DIRECTE

Catalunya Suma ha convocat la mobilització al passeig de Gràcia

“Imatges inadmissibles”

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha qualificat d'”imatges inadmissibles” les que s’han viscut aquest dimarts al matí a la manifestació del partit d’extrema dreta Democracia Nacional. Serra ha afirmat que s’estan analitzant les gravacions en què es pot veure els manifestants cridar missatges d’odi contra menors i contra la comunitat jueva. El regidor conclou que es denunciaran a la Fiscalia especial de delictes d’odi i discriminació.