30 problemes per resoldre i una hora i quart per fer-ho. És la prova Cangur, un examen de matemàtiques que té com a objectiu fomentar aquesta disciplina entre els joves. MARTA BERINI, coordinadora de la Comissió Cangur La Cangur és un examen per a alumnes de tercer i quart d'ESO i primer i segon de batxillerat, quatre nivells en què els joves posen a prova, de manera voluntària, el nivell de matemàtiques que tenen. És la dinovena edició i enguany s'hi han presentat a Barcelona més de cinc mil estudiants. LAIA MIRÓ, professora de l'Institut Consell de Cent I després de l'esforç ve la recompensa i res millor que un bon esmorzar. A finals de mes es coneixeran els estudiants que han tret les notes més altes de cada nivell de la prova Cangur i l'organització els pemiarà amb ordinadors, tauletes o càmeres de fotos.

Estudiants de tercer i quart d’ESO i de primer i segon de batxillerat han tingut avui una cita amb l’àlgebra, el càlcul i la geometria. De manera voluntària, s’han presentat a la prova Cangur, un examen amb 30 problemes matemàtics per resoldre, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. La prova s’ha de resoldre en una hora i 15 minuts i els enunciats es preparen cada any en una reunió internacional de l’associació Kangorou Sans Frontières.

Tal com diu la presidenta de la Comissió Cangur, Marta Berini, és la festa de les matemàtiques. Es tracta d’una activitat de divulgació que se celebra en diveros països d’Europa, Àsia i Amèrica. A Catalunya, Andorra i la Franja de Ponent hi han participat 8.321 alumnes de tercer d’ESO; 7.0112 de quart d’ESO; 4.819 de primer de batxillerat i 3.031 de segon de batxillerat. En total hi participen 626 centres escolars i per primera vegada a Catalunya ho han fet més de la meitat dels centres de secundària.

A Catalunya, Andorra i la Franja de Ponent la prova la convoca, des de 1996, la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM). Hi col·laboren el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, les universitats catalanes i altres entitats cíviques. En aquesta edició, la dinovena, l’organització ha rebut subvencions de la Fundació Catalunya – La Pedrera i la Fundació Privada Cellex.