Per tal de garantir la mobilitat als diferents actes de la Diada, el metro oferirà el mateix servei que dóna els dies feiners. Tot i així, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana calcular els desplaçaments amb més temps de l’habitual, sobretot entre les 14 i les 20 h, quan es preveu que comencin a arribar els manifestants al mosaic de ve baixa gegant que es farà al llarg de l’avinguda Diagonal i la Gran Via. Per tal de conèixer les darreres novetats i les possibles alteracions en el servei de metro, TMB proposa que els ciutadans s’informin a través d’aquest compte de Twitter.

A més, per tal d’evitar aglomeracions en vestíbuls, andanes i passadissos d’enllaç, s’augmentarà el personal d’atenció al públic i de seguretat a les estacions on es preveu més afluència de gent. Es calcula que els punts més complicats seran Espanya, Universitat, Catalunya, Urquinaona, Arc de Triomf, Glòries, Passeig de Gràcia, Diagonal, Verdaguer, Tetuan i La Monumental.

Pel que fa als autobusos, entre les 14 i les 20 h es desviarà o limitarà el recorregut de 45 línies regulars, així com de les rutes blava i vermella del Barcelona Bus Turístic.

El TRAM reforçarà el servei durant les hores pròximes a la Via Catalana

El pròxim Onze de Setembre, el servei de totes les línies del TRAM tindrà una freqüència de dia laborable des de les 15.30 h i les 19.30 h. El servei de tramvia podria resultar afectat per la mobilització a la zona de l’avinguda Diagonal i els voltants de la plaça de les Glòries. En aquest cas, des de TRAM aconsellen als usuaris que segueixin les indicacions dels cossos de seguretat, les pantalles d’informació, la megafonia i les xarxes socials.