El videoartista Franc Aleu, autor de l’obra, ha dit que ‘In memoriam’ recorda als catalans que “van lluitar fa 300 anys per les llibertats del país”. Aleu és també l’autor de tots els mapatges que s’han fet a la façana de l’Ajuntament de Barcelona per les festes de la Mercè fins al moment, i el 2012 va guanyar el Premi Nacional de Cultura Audiovisual.

La primera projecció de la senyera va ser ahir a les 21 h, moment en què es va il·luminar l’edifici del Palau de la Generalitat amb la bandera onejant. L’estrena de la projecció és el primer dels actes de la commemoració institucional de la Diada.

Coincidint amb el Tricentenari de 1714, els actes de la diada d’aquest any s’allargaran fins al 21 de setembre amb esdeveniments arreu de Catalunya. Com a novetats d’aquest 2014, destaquen la interpretació d’‘Érem. Som. Serem’, una peça d’Albert Guinovart que tocaran 300 violoncel·listes l’11 de setembre al matí a l’entrada d’El Born Centre Cultural. El president de la Generalitat i la presidenta del Parlament faran una ofrena floral al Fossar de les Moreres.