Més de 200 persones s'han manifestat aquest vespre per denunciar l'increment del preu del lloguer dels habitatges i dels locals comercials a Gràcia. Asseguren que en els darrers anys han tancat botigues de proximitat i la gent amb menys recursos ha acabat marxant del barri. Durant la manifestació també han volgut posar en relleu que qui estava treballant per pal·liar aquesta situació, diuen, eren els membres de l'anomenat Banc Expropiat, desallotjat el mes de maig. Les entitats participants han explicat que el col·lectiu feia tasques socials per al barri. La marxa ha acabat amb la lectura d'un manifest al qual s'han sumat una vintena d'entitats.

Amb el lema “La Gràcia que volem: sense especulació ni elitització”, el manifest és el fruit de tres reunions entre diverses entitats del barri i en què ha pres part el col·lectiu del Banc Expropiat. En el text, denuncien que “trobar pis de lloguer és una odissea” a la Vila de Gràcia i que en els darrers anys han tancat botigues de proximitat que no podien fer front al pagament del local. Afegeixen que aquesta situació ha obligat a marxar del barri la gent amb menys recursos.

Les entitats volen posar en relleu que qui estava treballant per pal·liar aquesta situació, diuen, eren els membres del col·lectiu del Banc Expropiat. Expliquen les entitats que s’han sumat a la manifestació, que feien tasques socials, entre d’altres, tenien una xarxa d’aliments i repartien menjar a qui ho necessitava.

Algunes de les entitats que han subscrit el manifest són la plataforma Gràcia cap a On Vas?, l’Associació Veïnal Vila de Gràcia, els Lluïsos de Gràcia, la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia i Amics i Amigues de la Violeta.