Ha caigut una xarxa que traficava amb droga usant jubilats i aturats per rebre paquets de cocaïna procedent de la República Dominicana. S’han detingut 15 persones, entre les quals hi ha un home de  82 anys i un altre de 72. A més, se n’investiga sis més per tràfic de drogues, blanqueig de capital, encobriment i revelació de secrets, segons ha informat la Guàrdia Civil.

Els líders de l’organització criminal són d’origen dominicà i distribuïen cocaïna a Barcelona, l’Hospitalet, Cornellà, Sabadell, Terrassa i Vilafranca del Penedès. La resta de membres de la xarxa són procedents de l’Argentina i de la República Dominicana.

Els dos jubilats detinguts, de 82 i 72 anys, actuaven com a intermediaris facilitant les seves dades per rebre els paquets, els recollien i els entregaven a una altra persona de la trama. Com ells hi ha una trentena de persones més que facilitaven les seves dades per rebre aquestes transferències, que oscil·laven entre els 1.000 i els 2.000 euros i per les quals obtenien 20 i 50 euros a canvi. Entre els investigats també es troben dos advocats que van ser contractats per l’organtizació perquè recopilessin informació de l’estat de les investigacions policials i evitar així ser descoberts.