El Jutjat del Contenciós número 2 ha denegat la petició que l’Ajuntament va fer per entrar al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca, després que la Policia Nacional hi impedís l’accés als tècnics municipals en dues ocasions. Segons la resolució, la demanda del consistori “no compleix les exigències legals”. Al jutge el sorprèn, a més, que es demani al CIE una llicència que “no se li ha exigit en els 10 anys” en funcionament.

El jutge considera que “crida especialment l’atenció” que es demanés accedir al centre per comprovar si s’havia executat l’ordre de tancament, i assevera que la reobertura “és un fet públic i notori” perquè ja s’hi han internat persones després de la finalització de les obres.

En l’escrit, el magistrat dubta de les competències de l’Ajuntament per ordenar el tancament del centre i recorda que des que va començar a funcionar, fa 10 anys, no es va demanar mai. A més, assegura que el consistori tenia coneixement de l’activitat que s’hi feia des del moment que l’any 2005 es va concedir una llicència de reforma i rehabilitació de l’edifici per destinar-lo al CIE, i destaca que no se li hagi exigit la llicència fins ara.