Aquest diumenge milers de persones han sortit al carrer per aturar els pressupostos de l’Estat i de la Generalitat, que segons els convocants retallen l’estat del benestar. Els principals sindicats i organitzacions veïnals i socials de Catalunya han convocat aquesta protesta, amb el lema “Aturem uns pressupostos antisocials”. La capçalera de la manifestació ha sortit del passeig de Gracia amb Aragó i s’ha dirigit fins a Pla de Palau, on s’ha llegit un manifest unitari.

Hi han participat milers de persones, 200.000 segons l’organització i 12.000 segons la Guàrdia Urbana, de la societat civil i d’entitats i moviments socials de tot tipus. També hi han estat presents el sector educatiu, el sector de la sanitat i els principals sindicats catalans. Tots ells s’han mobilitzat per mostrar el rebuig ampli i unitari de la societat a les retallades i al desmantellament imparable, diuen, de l’estat del benestar. Per això, Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT a Catalunya, ha dit que “no descartem una possible vaga general, però haurem de buscar el moment idoni per poder doblegar les polítiques del govern català i espanyol.”

Els sindicats ja van avisar que seria una tardor moguda pel que fa a les mobilitzacions socials i així està sent. Aquesta manifestació coincideix amb el debat de la reforma de les pensions, amb el debat dels pressupostos de 2014 i també amb un advertiment d’Europa cap a Espanya perquè es dugui a terme una segona ronda de la reforma laboral. Veient aquest escenari els sindicats alerten, una vegada més, que les classes populars són les més perjudicades i no descarten una vaga general.